Cees Bol ziet uit naar grote ronde

Het talent Cees Bol had in 2017 een moeilijk jaar. In dit jaar liep hij namelijk een serieuze hersenschudding op.

Inmiddels is het talent weer hersteld en heeft hij zich afgelopen jaar bewezen in de SEG Racing Academy ploeg. Dit is een speciale opleidingsploeg voor aanstormend wielertalent.

Na dit succesvolle jaar mag hij zich nu aansluiten bij Sunweb. Hiermee zet hij uiteraard een grote stap in zijn wielerloopbaan. Daarom denkt Bol direct aan de grote rondes.

Momenteel ziet het programma er ook mooi uit. Met bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen in het verschiet.

Het is de vraag of hij uiteindelijk nog voor meer grote rondes opgaat voor kopman van Sunweb. Met Michael Matthews en Søren Kragh Andersen heeft hij namelijk twee geduchte tegenstanders.

In het bovenstaande interview van Wielerflits vertelt hij openhartig over het komende jaar.

Hij begint volgens eigen zeggen zijn wielerseizoen in Australie, oftewel ‘Down Under’. Hij vliegt hiervoor binnenkort naar Australie. Hij vindt het spannend maar heeft er wel zin in.

Als Cees Bol zijn kansen in moet schatten dan maakt hijzelf het meeste kans om de Vuelta dit jaar te rijden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van zijn eigen prestaties en de prestaties van anderen in de voorgaande grote rondes van 2019.

Hij geeft aan dat hij verwacht dat de stap die hij maakt naar Sunweb een grote stap zal zijn, maar zeker ook een haalbare. Hij heeft er vertrouwen in dat hij inmiddels zo ver is dat hij de stap ook daadwerkelijk kan maken. Het maakt hem niet uit waar hij het verschil kan maken zolang hij maar zijn ‘steentje bij kan dragen’.

Het wordt uiteindelijk dus afwachten of hij ook daadwerkelijk aan de start van één van de grote rondes zal verschijnen. Wij wensen hem in ieder geval het allerbeste toe!